Nektar

Styl: DDH New England IPA
Ekstrakt: 15% wag.
Alkohol: 6% obj.
Goryczka: 2/6

Opis: Piwo górnej fermentacji w stylu DDH New England IPA, wywodzącym się z regionu Nowa Anglia w Stanach Zjednoczonych. Wyjątkowo gładkie, soczyste i mętne, z umiarkowaną goryczką. Dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno amerykańskimi odmianami chmielu (DDH – Double Dry Hopped) piwo to charakteryzuje jeszcze głębszy, wyraźniej wyczuwalny aromat owoców tropikalnych oraz cytrusów.

Receptura: Michał Wójcik (Browar Tarnobrzeg).

Składniki: woda, słód jęczmienny (pale ale), słód pszeniczny, płatki owsiane, chmiel (USA), drożdże WLP066 London Fog.

Piwo: niepasteryzowane i niefiltrowane.

Opakowanie: butelka 500 ml, keg 30 l.

https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2020/10/nektar-1.png