Styl: New England DIPA
Ekstrakt: 18% wag.
Alkohol: 8% obj.
Goryczka: 3/6
Opis: Piwo jasne i mętne górnej fermentacji w stylu New England Double IPA. Mocniejsza wersja stylu wywodzącącego się z regionu Nowa Anglia w Stanach Zjednoczonych. Gładkie, soczyste z umiarkowaną goryczką i wyższą zawartością alkoholu. W wersji 3S piwo chmielone na zimno trzema odmianami chmielu Sabro®, Simcoe®, Strata™, które nadały aromaty owoców tropikalnych, kokosowe i żywiczne.
Receptura: Michał Wójcik (Browar Tarnobrzeg).
Składniki: woda, słód jęczmienny (pilzneński), słód pszeniczny, słód owsiany, płatki owsiane, chmiel (Sabro®, Simcoe®, Strata™, Cascade), drożdże (Wyeast 1318 London Ale III™).
Piwo: pasteryzowane i niefiltrowane.
Opakowanie: butelka 500 ml, keg 30 l.