Tarta Sezonowa

Styl: Modern Saison
Ekstrakt: 15% wag.
Alkohol: 6,5% obj.
Goryczka: 2,5/6

Opis: Jasne piwo górnej fermentacji w belgijskim stylu Saison, ale w nowoczesnej odsłonie. Uwarzone we współpracy i wg receptury Doroty “Dori” Chrapek. W smaku i aromacie nuty owocowo-przyprawowe charakterystyczne dla drożdży belgijskich. Dodatkowo wzbogacone skórkami gorzkiej pomarańczy curacao, liśćmi limonki kaffir oraz czarnego pieprzu. Całość na podstawie zasypu złożonego ze słodu jęczmiennego, pszenicznego, żytniego i płatków owsianych. Oto nasza tarta doskonała na każdy sezon!

Receptura: Dorota Chrapek (Homebrewing).

Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, słód żytni, płatki owsiane, chmiel (PL), skórka gorzkiej pomarańczy, liście kaffir, drożdże LalBrew® Belle Saison, pieprz czarny.

Piwo: pasteryzowane i niefiltrowane.

Opakowanie: butelka 500 ml, keg 30 l.

https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2020/10/tarta-1.png