ZA KAŻDYM NASZYM PIWEM STOI
HISTORIA I PASJA - DZIEL JĄ Z NAMI!

Browar Tarnobrzeg to browar rzemieślniczo-regionalny odbudowany w 2017 roku po 40 letniej przerwie w działalności. Jest to jeden z nielicznych browarów w Polsce odbudowany w dawnym browarze, który funkcjonował nieprzerwanie przez 120 lat, do zamknięcia w 1979 roku.

Browar Tarnobrzeg to browar z własnym parkiem maszynowym i bogatym doświadczeniem w produkcji piw i napojów, dynamicznie rozwijający ofertę piw w tym produktów premium. A

Od momentu powstania wielkrotnie zwiększyliśmy moce produkcyjne oferując ponad 70 unikalnych receptur piw, które doceniono m.in. nagrodami Kraft Roku ECIPA, Greater Poland Beer Cup oraz innych konkursach konsumenckich. Wprowadzamy na rynek produkty niedostępne dotychczas w Polsce, a współpracujemy z jednostkami badawczymi, m.in. z Uniwersytetem Rzeszowskim, oraz jesteśmy członkiem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych.

Posiadamy także instalację do dealkoholizacji piwa, co pozwala nam realizować produkcję nowoczesnych wyrobów bezalkoholowych.

https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2025/02/Bez-tytulu.jpg
https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2025/02/fermentownia.png

O BROWARZE

Browar Tarnobrzeg posiada bogate doświadczenie w zakresie wdrażania rozwiązań korzystnych dla środowiska naturalnego. Browar został ulokowany w budynku, który pierwotnie służył jako browar (funkcjonował nieprzerwanie przez 120 lat). Wybór tej lokalizacji miał kluczowe znaczenie z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju. Rewitalizacja i adaptacja istniejącego budynku pozwoliła na minimalizację zużycia nowych materiałów budowlanych, co bezpośrednio wpłynęło na redukcję śladu węglowego. Dzięki temu udało się zachować i przywrócić do życia historyczną infrastrukturę, co przyczyniło się do ochrony zasobów naturalnych. Adaptacja zabytkowego budynku na potrzeby nowoczesnego browaru to także działanie na rzecz zachowania dziedzictwa kulturowego regionu. W ten sposób Browar Tarnobrzeg nie tylko przyczynia się do zrównoważonego rozwoju, ale również podtrzymuje lokalną historię i tradycję, co wzmacnia więzi z lokalną społecznością

Wykorzystano nowoczesne technologie, które pozwalają na optymalizację zużycia energii i wody, co wpisuje się w szerszą strategię działań proekologicznych. Browar Tarnobrzeg zaczął korzystać z odnawialnych źródeł energii (PV), co dodatkowo ogranicza jego negatywny wpływ na środowisko.

https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2025/02/butelka.png

UZNANE RECEPTURY I JAKOŚĆ

Nasze piwa i receptury zdobywają prestiżowe nagrody w konkursach branżowych i konsumenckich od 2019 roku.

Browar ma możliwości produkcyjne do 10 milionów butelek piwa rocznie. Produkujemy tylko naturalnymi metodami 🌿

https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2025/02/nagrody-320x48.png

NOWOCZESNA TECHNOLOGIA

Nowoczesny park maszynowy i zautomatyzowana produkcja pozwalająca na najwyższą jakość i powtarzalność. Jako

jeden z dwóch browarów tej skali w Polsce posiadamy profesjonalną linię do dealkoholizacji próżniowej.

https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2025/02/dealkoholizator.png
https://browartarnobrzeg.pl/wp-content/uploads/2025/02/panel-sterowania.png

ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ I ESG

Wdrażamy procedury i technologie by budować produkcję pasywną energetycznie i odpowiedzialną społecznie – dlatego rozwijamy bardzo mocno segment bezalkoholowy.